top of page

Slingan

Vandringsleden ”Slingan” är en unik upplevelse du inte får missa på Knippla. Leden går genom en typisk bohuslänsk natur på öns nordspets och bjuder på en hänförande utsikt över vår del av skärgården. Sätt dig en stund på en av bänkarna längs slingan och njut av havsutsikten, de vackra öarna och båtlivet ute på havet. Du är också välkommen att använda  någon av de bekväma grillplatserna mitt i naturen eller den mysiga badbryggan "Röddeviga".

Det finns också ett utegym byggt nära fotbollsplanen som är perfekt att använda i slutet  av löprundan.

UTSIKTSPLATSEN WIDERINGEN
På Knipplas högsta punkt ligger den fantastiska utsiktsplatsen Wideringen (”Vita ringen”). Namnet har utsiktsplatsen fått från det militära märke i form av en stor, vit ring som är målat direkt på berget. När du kommit upp till utsiktsplatsen via bekväma trappor väntar dig en
vidunderlig utsikt över norra skärgården. Slå dig ner på en bänk och njut av 360 graders synfält över öar, hav och horisonten. Eller titta i kikaren för att komma ännu närmare naturen och det som händer runt omkring oss. Missa inte den här helt unika upplevelsen i norra skärgården.

Slingans dag
bottom of page