top of page

Åka hit

Att åka hit med bil

Väljer du att åka till Knippla med bil går det alldeles utmärkt. Du får åka med bilen över två färjor men de tar bara 12 respektive 5 minuter och är helt avgiftsfria. Total restid från Göteborg är ca en timme, lite beroende på hur det passar med färjorna. 

 

Du kör väg 155 från Göteborg, när du sedan kommer till färjeläget vid Lilla Varholmen åker du på färjan mot Öckerö/Hönö. 

Här är en länk till tidtabellen för den första färjan. Den tar ca 12 minuter.  

Tidtabell Hönöleden.

Efter färjan tar du höger i första rondellen och sedan åker du bara rakt fram över Öckerö där du passerar genom två rondeller som du bara kör rakt igenom. Efter Öckerö kommer en liten bro som du kör över och sedan fortsätter du bara hålla rakt fram över Hälsö tills du kommer till Burö färjeläge. 

Det absolut bästa är att parkera bilen på pendelparkeringen vid färjeläget. Om du bara ska till ön över dagen är det enklast, eftersom det kan vara knepigt att hitta parkering på Knippla under högsommaren. Ska du däremot sova över på ön är det bara att ställa bilen i kön till Källö-Knippla. 

Här är en länk för tidtabellen till Nordöleden. Den tar ca 5 minuter och är också helt avgiftsfri för både bil och persontrafik. 

Tidtabell Nordöleden 

Att åka hit med kollektivtrafik

Väljer du att åka till Källö-Knippla med buss går det fint att åka från Nils Ericson Terminalen i Göteborg.

Planera din resa via Västtrafiks reseplanerare. 

Klicka här för att komma till Västtrafiks reseplanerare. 

Du anger den hållplatsen du vill starta på, exempelvis Nils Ericson Terminalen och slutmål för resan är Knippla, Öckerö.

Här är en länk för färjetidtabellen till Knippla, Västtrafik ska ha uppdaterat sin reseplanerare men ibland kan det vara en fördröjning om uppdatering skett. Dubbelkolla färjetidtabellen nedan så den stämmer överens med appen för att vara på säkra sidan. 

Tidtabell Nordöleden 

Båt & Cykeltur

Under sommaren kör Styrsöbolaget en skärgårdslinje från Stenpiren i Göteborg via Lindholmen  till Hönöklåva. Du kan antingen ta med din egen cykel på båten eller så kan du hyra en cykel när du kommer iland på Hönö

Det finns fina cykelvägar på öarna och det är lättcyklat. Du cyklar lätt från Hönöklåva till Burö färjeläge på ca 45 min - 1 tim. 

Länk till båtturerna

Information om cykeluthyrning

Här är en länk för tidtabellen till Nordöleden. Den tar ca 5 minuter och är också helt avgiftsfri för både för cyklar och persontrafik. 

Tidtabell Nordöleden 

bottom of page